Att baka en kaka, fast jag bakade inte en kaka

Foto: Jag Bakare: JAAAG! Jag bakade lite sådär lägligt inför jul. Tryfflar. Själv tycker jag att de blev mycket goda, men man/jag kunde ha gjort dem lite mer tryffel-aktiga. Jag skippade att strössla kakaon över för att vi skulle resa med dem. Och så ska man ju rulla dem men det varkade så svårt och ta en massa tid (hehe) så jag tog fram spritsen och sprutade ut chokladen (jag hade hjälp av min syster) i små formar i stället. Jag gjorde från ett enkelt och snabbt recept, som jag tänkte skriva upp för er:
 
Ingredienser, Chokladtryffel: 
300 g mörk choklad av god kvalité
Jag blandade med mörk blockchoklad och 70% choklad
2 dl vispgrädde 
20 g smör 
cacao
 
Såhär ska du göra:
1, Koka upp grädde i en kastrull. Hacka under tiden choklad och lägg den i en porslinsskål.

2. Sätt skålen med choklad över en kastrull med kokande vatten så att chokladen smälter. Rör under tiden ner grädden till en jämn smet.

3. När chokladsmeten är helt blank rör i smöret. Rör runt tills chokladsmeten blir blank igen.

4. Häll ut tryfflen på ett fat och täck med plastfolie. Sätt in i kylen och låt den stelna i 1-2 timmar. Eller sätt in den i frysen så går det lite fortare.

5. Forma sedan små chokladtryfflar av smeten, ta hjälp av en sked eller ett kuljärn. Eller fyll en spritspåse med smet och spritsa ut små kulor.

6. Rulla varje chokladtryffel i kakao.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


RSS 2.0