Gott nytt år kära ni!

En aningen överskattad dag, om man frågar mig. Men den kan ju vara otroligt rolig också, så ikväll får vi se till att det blir en rolig kväll och fyrar av 2012 på ett bra sätt, det är ju det sista man gör någonsin på just 2012, och välkomnar det nya året som det ryktades om inte skulle komma, men som vi nu tror kommer. Ett bra avslut och en bra början önskar jag er, och mig själv.

Fen myror är fler än fyra elefanter. Fyra bilder från min igår-kväll med tre vänner.

Det var trevligt. Man måste ta oss med storm. Fotona är inte jättebra kvalité, tagna av mig med min iFån.

Att baka en kaka, fast jag bakade inte en kaka

Foto: Jag Bakare: JAAAG! Jag bakade lite sådär lägligt inför jul. Tryfflar. Själv tycker jag att de blev mycket goda, men man/jag kunde ha gjort dem lite mer tryffel-aktiga. Jag skippade att strössla kakaon över för att vi skulle resa med dem. Och så ska man ju rulla dem men det varkade så svårt och ta en massa tid (hehe) så jag tog fram spritsen och sprutade ut chokladen (jag hade hjälp av min syster) i små formar i stället. Jag gjorde från ett enkelt och snabbt recept, som jag tänkte skriva upp för er:
 
Ingredienser, Chokladtryffel: 
300 g mörk choklad av god kvalité
Jag blandade med mörk blockchoklad och 70% choklad
2 dl vispgrädde 
20 g smör 
cacao
 
Såhär ska du göra:
1, Koka upp grädde i en kastrull. Hacka under tiden choklad och lägg den i en porslinsskål.

2. Sätt skålen med choklad över en kastrull med kokande vatten så att chokladen smälter. Rör under tiden ner grädden till en jämn smet.

3. När chokladsmeten är helt blank rör i smöret. Rör runt tills chokladsmeten blir blank igen.

4. Häll ut tryfflen på ett fat och täck med plastfolie. Sätt in i kylen och låt den stelna i 1-2 timmar. Eller sätt in den i frysen så går det lite fortare.

5. Forma sedan små chokladtryfflar av smeten, ta hjälp av en sked eller ett kuljärn. Eller fyll en spritspåse med smet och spritsa ut små kulor.

6. Rulla varje chokladtryffel i kakao.

because I said so

strumpor med fin glittrig volang | almanacka | myyysig morgonrock | värmebyxor | happy socks | tuschpennor, jag ville egentligen ha glitterpennor men det finns typ inte att köpa :'(, fast dessa är finfina också | en typ skylt som ska hängas på min dörr | ring | glittrigt nagellack | en ask men en iFåååån i! | headset från sony | glittrig tröja |

Jag är mycket nöjd med allt jag fått. Så fina grejer, en iPhone (!) som jag aldrig trott och sån var en en bra jul med familjen nere i skåne. Det som saknades var det vita, snön, och en julgran men vi gjorde det bästa av det. Sen så var och är det ju bara det att jag var (fortfarande är lite) förkyld hela tiden, jag var täpp och snöt mig som bara den. Men. Hoppas ni hade en bra jul!

Jag sa dig sanningen så som jag upplevde den


Foto: Emma (emmaflygare.blogg.se

En fin bild på mig och mina vänner, eller alltså själva bilden är ju fin, helheten. Hehe. Och jag bloggar just nu från min nya telefon, tänkte att ni förtjänade att veta. :)

 

Myser i min nya mysiga rock och ur min nya mysiga kopp

jag kommer inte ihåg senaste gången jag längtade som nu, imorgon är det jul

För alla vill veta var du köpt din tröja

Foto: Jag | så blev det idag. Resultatet av lite pill igår. Kragen syftar jag på. Jag fick lim på hela fingrarna och pärlorna fastnade på mina fingrar istället för på kragen haha.. Men jag blev nöjd ändå. Och idag känns det verkligen som att imorgon är det fredag, men det är det ju inte. Den här veckan har gott så sjukt långsamt. Men den här dagen var bra bra i alla fall. 

And I told you to be patient And I told you to be fine And I told you to be balanced And I told you to be kind

Idag är jag glad. För att tisdag och måndag var dåliga dagar och för att jag fick dååålig sömn inatt och för att jag blivit förkyld typ över natten. Jag är glad. Den här dagen har varit så bra och det ska uppskattas. Mina lektioner idag blev bra, bra redovisning, god lunch, lyckat besök på stockholmsgruppen, good middag, sen igår när jag var som på mest dåligt humör behövde jag koncentrera mig på något så jag pysslade ihop det ovan. Inte tiddningen utan skjortan, en gammal svart skjorta som nu blev mycket finare bara med kragen som jag limmat vita pärlor på, som också blev med i min outfit idag. Sedan så fick jag med mig tidningen som jag är med i också. Det var roligt! Styleby heter tidningen. Och idag är det förhoppningsvis sista dagen där jag behöver plugga, om jag börjar plugga nu och fokuserar på att bli klar, så fokus fokus fokus på det! Glädje på er!

det alla årstider bär med sig

foto: Jag
Melon, jag älskar melon. Och sen somrigt fina grön/blå/turkosa naglar. Alla årstider har sina härligheter. Det är det som är så bra med Sverige. Man blir given tiden att sakna alla och uppskatta det bra alla för med sig. Nu spinner min katt mysigt på mig. God natt. Ni som inte sover och ska upp imorgon, sov, nu. Sömn är viktigt! Så. God natt. Sov gott. Dröm sött. 

Ja jag är en sån.

Foto: Jag | Detta var ett tag sedan. Då min kära vän var i stockholmstad och vi såg på dirty dancing, bästa! 
Bilderna var i raw, jag har haft fullt upp med annat i skolan och nu sitter jag i ett läge då jag inte kan göra så mycket så jag pubbar dessa bilder. Jag ville visa er. Stan nu är så fin med alla dess juleljus och lycktor. Hela julen är mysig. Inte bara för dess julklappar den för med sig utan också för familjekänslan och gemenskapen, sedan också för maten och chokladen hehe. Låter det inte fint? Jag är ju en sådan person som gillar vintern i viss utsträckning. 

Endast 120 timmar kvar av detta elände

Foto: Jag 
5 dagar kvar av plugg. Det känns så långt borta. Jullovet alltså. Kom nu. 5 dagar kvar av hårt plugg. Sista. Julkänslan hänger sig fast efter allt julklappstittande och handlande och pepparkaksbak. Och nu äntligen är det dag för sängen, den är ju så mysig.

Hipster lucia liksom.

Foto: Jag | Visst är jag hipster? 
En som inte bloggat på ett tag. Jag säger det som alla säger. Så då behöver jag ju egentligen inte säga det. Eftersom alla säger samma sak. Och det är ju sant också. Alla skolor är likadana. Jag har tagit mig lektionstid till att göra bläcktatueringen ovan. Tog mycket lång tid. Sedan gjorde något hela min dag. Och nu tänkte jag värma en bulle för att det är lucia, jag gillar inte lussebullar, och ett glas mjölk. Och göra lite skolarbete förstås. Jag ska rycka upp mig till nästa termin. Bra Lucia på er!

Det här sker inte ofta

Foto: Jag | lite bilder från plåtningen igår. Jag var fotorafen och ovan är mina fina modeller. Kära. Och sen Emma också. Glad.
Idag har jag gått upp tidigt. Jag har dömt matcher. 8 närmare bestämt, och ungefär 8 imorgon. Man tjänar ju snabba pengar och det behövs inför julen. Efter så somnade jag. Och tittade på film. Film ♥ Älskar film. Låter som världens tråkigaste, men det är jag inte. Hoppas jag..?
Nu ska jag snart gå iväg till Emma, vi ska titta på film (hehe) för imorgon väntas en till dag med fotbollsmatcher att döma.

I used to belive in things when I was young

Foto: Nicolina
Jag har haft så mycket att göra. Det mesta är plugg. Man har inget liv. Man vill bara ha jullov, men innan kommer skolan. Fast idag kommer jag ha ett liv. Jag ska ha plåtning och jag ska träffa upp en fin gammal vän och se dirty dancing på teater. Stressigt  kommer det bli bara. Och imorgon, tidigt, ska jag döma matcher. Ha en bra fredag hörniiii. För det är fredag idag.

Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light.

Foto: Emma Flygare | God natt.
En bild från idag. Jag agerade modell för en kompis. Det var nån bild som faktiskt blev ganska cool. Om jag får säga det, heh.  

starten kan börja segt, men du kommer ikapp sen

Foto: Jag
Nu ligger jag hemma i soffan och myser. Värmer mig. Suktar efter glassen ovan. Min fotbollsträning blev inställd idag, buhuhu.Jag var taggad för träning och träna. Men jag ska träna hemma istället. Bara för att det är vinter och kallt ute ska man inte låta kroppen lida för det. Lite hemma tränig. Nu måste jag återgå till att antingen sova eller plugga, får se vad det blir. Det lutar åt att sova, hehe. Jag går och lägger mig försent.. Min måndag har varit  skön ändå. Hoppas ni har haft en bra måndag :)

Blinded by the lights.

foto: Jag redigering: Jag
Och JA, det är väl klart jag måste lägga ut dessa bilder ovan en dag som denna. Det är första advent, det är söndag, det är december och julkalendern har börjat, vädret är helt fantastiskt och jag bara alskar allt det och tycker att det är så mysigt. Så fint. Och som en härlig prick över i:et så ska jag ta ett glas mjölk och äta lite glass, närmare bestämt en ben and jerry's. 

All children grow up

foto: Nicolina | En härlig outfit i september. Jag gick runt så plus en halsduk och frös inte. Fast jag älskar vädret som är nu.
Hey! Idag har det varit en skön lördag. Nu ligger jag ensam hemma i soffan med katten i knät och njuter. Jag har just målat mina naglar fint glittriga. Jag älskar glitter. Snart ska jag börja fixa för att bege mig. Ikväll väntas det lite roligheter. Heido