Tidig morgon, tidig dag

Fotograf och redigering: Jag. Bild tagen med kitobjektivet.
'
Go'kväll!
Jag vet inte hur erat schema ser ut imorgon, men mitt ser ut såhär, att jag börjar tidigt och slutar tidigt, halv 2. det ÄR nice. Slutar nästan något med 4 varje dag annars så det är skönt med en tidig dag också. Men det är ju så att det är min enda dag som jag börjar 8, så då får man vara uppe med tuppen också. Så för att orka det måste jag gå och lägga mig nu. God natt och sov gott, ha söta drömmar nu ! :)
'
Btw. Jag har börjat blogga lite mer nu, det gillas hoppas jag!. Jag hoppas också att det kommer bli mer tid för det, för jag märker hur statistiken höjs när jag bloggar mer! :) Hoppas att NI gillar det!! :)
Nu blev det mycket 'hoppas' hehe, kvällens ord ;)

Saknat min data!!

Fotograf: Jag Redigering: Jag. Blev ganska nöjd med bilderna ovan, är tagna med nya objektivet. Har inte kunnat visat dom för skärmen har knasat, men det är som den ska nu! :) Phu! Har verkligen saknat min data!
'
Hejhej igen!
Glad över att höra ifrån mig?:) Ni har redan gjort det en gång idag, men fler blir det!
Nu har jag ätit middag och duschat efter träning.
Riktigt skönt var det att träna och kunna springa av sig all ångest över prov och sådant. Träningen idag var bra. Vi var 16 pers tror jag.
'
Nu är jag trött och ska nog gå och lägga mig UTAN plugg, f*n vilken skön känsla att komma till skolan med en massa böcker och sen gå hem med bara almanackan i väskan, sen kunna gå och lägga sig utan att plugga, första gången på några veckor nu, NICE! :)
Juste, är det någon ska se på Kenzas och Tyras nya show idag? Det ska nog jag.

30 september - frost

Foto: Jag Redigering : jag Fast det är bara den första bilden som är redigerad, den andra är helt oredigerad.'
'
Godmorgon!
Innan skolan nu då. Jag tog bilderna nyss. Jag blev väldigt nöjd med vissa. Den andra blev jag mycket nöjd med! :).
Skolan idag är en såndär jobbig dag , många lektioner, bara trista lektioner! Och franska prov sist dårå. Jag är nog ganska förbered. Och det är ju bra ! Sen ikväll är det då träning. BBrabra, springa av sig proven som har varit, nice . Aja, ska fixa mig nu. pöss.

Längtar tillbaka

Alla bilder, förutom dom 2 översta är tagna av mig.
'
Jag längtar tillbaka till då sommarn var påväg att komma, inte försvinna. Jag längtar tillbaka till den tiden då ett dåligt betyg inte betydde allt, inte betydde framtiden. Man ville ha bra betyg, men man var inte tvungen att ha bra betyg.
'
Men nu är det dags att ta ett steg framåt och låta allt detta vara bakom sig och titta framåt, fast det skrämmer än. Kunna lägga allt det bakom sig och vara glad över det. Det är dags att ta ett till steg mot vuxenlivet. Och se fram emot det. Det är dags att mogna och bli modig. Det är dags att välja gymnasium och jobba upp sig för det. Och det känns som om det är dags att välja hela ens framtid. Och allt detta på bara ett år.

29 september - sitter här och pluggar..

Haha är detta ett skämt?
Jag ska ju då sitta här och plugga för att jag har franska prov imorgon. Men ja, jag skulle ju plugga med datan, hehe. Det gick ju suuper! ;)
Hehe, Men jag kan nog mesta halv bra, så det är nice. Ska bara gå igenom allt och sen gå igenom det igen..
Engelska provet gick väl sådär idag. Jag skrev 5 sidor, men jag fick hjärnsläpp så med stavningen gick det väl sådära. Men men, hoppas hon tittar på texten mer..
'
Ska fortsätta 'plugga' nu ;) Såhär jag ut nu då?;
Fin, väldigt fin. ELLER INTE!!!!!! ser ut som en barnrumpa..Jennys ipod ;)

Bilderna är tagna med claras datas kamera.

gästblogg- godis nattis :)

hej det är Clara som skriver nu alltså jag är Emmas lilla syrra:)
jag hade tänkt att gäst blogga lite föra tt ja jag vet inte pallar inte blogga i min egen, så ni får stå ut med detta ur usla inlägg som egentligen är helt värdelöst * nästan*.
Men som min lilla rubrik säger så är det godis nattis nu för att jag kommer inte blogga någo mer idag och så ska jag sova och plugga.....
bild tagen av: mig clara ahlin..
länk till min blogg:  www.claravem.blogg.se
godis nattis på er nu!!

28 september - nice one HUH?

Foto: Jag Redigering: Jag. Bilden är tagen på mitt landställe i somras.
'
Hej! :)
Idag har dagen varit helt okej. Träningen gick däremot jätte bra för min del. Jag orkade springa hela vägen till kista, och ja, träningen gick överlag mycket bra!.
Och nu ska jag plugga engelska har prov i engelska imorgon. Och jag har prov i franska på torsdag som jag måste börja plugga på!! :O.
Så ska gå och lägga mig och (suck!) plugga. Hrm..

27 september - claras data, min skärm dampar..?


Foto: Jag Redigering: Jag. Hade inga andra bilder. Men tycker att dom är lite coola :)
'
Tjaa!
Hur är det? Det är bara bra med mig! Det var skola idag, och på något sätt så hade jag bara 2 riktiga lektioner idag? hm.. Vi hade också skolfotografering. Det var väl okej, jag ser ut som ett CP på alla klassbilderna, hoppas jag ser bättre ut på de enskilda. Jag blir alltid så ful på klassbilderna! :o.
MenMen, dagen har varit helt okej iallafall.
'
Haha, Emma (emmasfoto.com) låste in mina nycklar i mitt skåp, eller såhär gick det till: Jag låste upp mitt skåp och låter nycklarna hänga kvar i låset. Emma tar nycklarna, hon brukar göra det för att skoja. Sen ser jag inte när hon slänger in mina nycklar i mitt skåp så jag stänger och låser. Och ber emma ge tillbaka mina nycklar, hehe ;). Jag får lite utav en panikångest attack och typ börjar skrika lite på Emma (hehe sorry emma! ) men mina nycklar pengar och allt låg där så,,,, ja .. :p

Details are what counts

Foto och redigering: Jag Modell: Emma (jageja.blogg.se) Älskar detaljer. Ser ni detaljerna?
Sista inlägget för idag. Så godnatt! ♥

26 september - halvlyckad shopping tur

Foto och redigering: Jag 'Fot'modell: Emma (emmasfoto.com) Bilden är tagen med mitt nya 50 mm objektiv.
'
Tjabba!
Idag har jag somsagt varit på en liten shoppingtur med Mamma och broder. Vi åkte först till bromma, dom har ju ny öppnat. Det var FULLT av folk, och jag blev förvirrad över hur butikerna låg så jag hittade NADA!. Men jag behövde VERKLIGEN ett par jeans, så jag åkte till v-by med Mammsen, där hittade jag 2 st. Ena paret betalade jag själv. Jag blev då mycket nöjd! :) Så därför blev det en halvlyckad shopping dag ;)

22.54- tråk rubrik, men desto roligare inlägg! ;D

Hej igen alla! :)
Nån som sitter inne vid datan nu? Haha. Jag gör det för Emma och Emma sjunger singstar.. Och jag Hatar singstar!.
Haha nån som undrar hur det låter? Det kan jag inte säga, för att dom gjort mig tondöv! Haha xD .
Så jag sitter här och får ont i huvet. Men jag måste nog vara med snart för att visa hur man ska göra, haha! xd.

Aja, er kan jag underhålla med 2 höstiga höstbilder:


Foto: Jag Redigering: Jag Modell, eller fot/ben modell: Emma (emmasfoto.com)

25 september - nytt....

Heey! :D
Dåligt med blogg idag. Men varje gång jag tänkt blogga så har det gått fel! Eller så har amma tjatat på mig, eller så har hon sagt åt mig att dammsuga, eller så var det middag osv.
'
Men vet ni vad jag har gjort idag! :D Förutom ridit och spelat match dårå ;)
Jag och Emma var ute på en höstig fotorunda! Med mitt NYA OBJEKTIV! Ni hörde (läste ;) ) Nytt objektiv!! Är så glad och nöjd med det! Så nu ska ni få se lite höstiga bilder tagna med mitt objektiv! :
Bilderna är tagna och redigerade av mig !:)

24 september - freeeeedag!

Tjabbaa!! :)
Hur är det ? Sorry för att jag inte bloggat. Men hade ett NOProv (problem!) som jag var tvungen att plugga på. Och ja, jag var fet trött! Jag är verkligen ledsen för att bloggen måste lida för allt i skolan, men så är det.
'
Men men. Nu är jag hos Emma med Emma ;D. Vi ser på film dricker läsk, och ja, chillar. Kan inte göra så mycket mer, alla ska upp tidigt imorgon.
Aja, ska vara social nu, BYE! <3

Bilen är på mig och Emma från dagen vi fick sommarlov :) Det var en härlig och tolig dag !

Prestation, prestation, Prestationsångest..

Måste verkligen gå och lägga mig om jag kommer kunna gå upp imorgon. Men Jag får sån ångest. I 9 måsta allt vara klart. Man måste vilja få bra betyg,men måste få bra betyg,man måste vilja komma in på ett bra gymnasium man måste kunna komma in på ett bar gymnasium. Man måste veta vilket gymnasium man vill komma in på, man måste veta vilken linje man vill söka. Man måste veta vad man vill, man måste veta allt.
'
Det är helt sjukt hur mycket man måste veta och hur mycket man måste vilja i 9. Jag vet inte vilken framtid jag vill ha. Jag vet inte vad jag vill jobba som. Jag vet inte vilken linje jag vill söka. Jag vet inte vilket gymnasium jag vill ha. Jag vet inte om jag kommer att ha bra eller dåliga betyg i slutet av 9 eller inte. Jag vet helt enkelt inte. Har lite småpanik över hela valet av gymnasium, man vill ju komma rätt, man vill ju veta rätt. Sen allt detta med alla kompisar. Man kommer ju liksom splittras, sen då? Vad händer då? Asså OMG, här sitter liksom jag och klagar medans barn i Afrika inte ens går i skolan.
Ja, så tänker jag. Ena stunden kan jag få PANIK över skolan. Nästa stund så är jag helt lugn och tänker att allt ska ordna sig..
Ful bild på mig. Men hade ingen annan på denna data. Vet inte vem som tagit den, men den är redigerad av mig.

22 september - eyes

Foto och redigering: Jag Modell: Emma (jageja.blogg.se)
'
Har huvudvärk, orkar ej blogga. Förlåt.

Happyface ..?

Bilder: Tagna och redigerade av mig.
'
Hey!
Träningen idag var väldigt bra och rolig. Vi var visserligen bara 6 pers, för en var sjuk, några andra hade plugg och resten var på föräldrarmöte, alltså det var några i en annan klass där barnen också fick komma ;). Eftersom vi var så få så blev träningen extra jobbig, men det är bara bra och kuligare. Jag behövde verkligen springa av mig allt skit från skolan.
'
Aja, nu ska jag gå och lägga mig och plugga NO, det behövs!! Kanske pluggar Franska också, vi får se. Inte för att någon bryr sig, men What ever! God natt! ♥

21 september - 3 saker

Dåliga bilder jag vet. Men de är från claras data. Men det var iallafall 3 av dom saker jag fick igår.
-En tröja, lång, jätte skon
-En väldigt fin ring
-Och det fina halsbandet. Det fick jag av farmor, har alltid velat ha den, och då tyckte hon att jag skulle få det när jag fyllde 15.
'
Nu snart är det träning som gäller. Jag längtar. Jag behöver verkligen springa av mig denna kassa skoldag. Den var sketa jobbig! Så det ska bli skönt att gå ut och sparka lite boll! :)

20 september - Min fördelsedag!

Tjaa!
Igentligen vill jag ju inte fylla år.. Jag menar man blir ju äldre, 15 sbart 50?..
Skoja! vem försöker jag lura? xd jag älskar att fylla år! ;D Alla dessa presenter, uppmärksamheten och alla grattis! Det är kul! :D
Hehe, korten jag fått idag. Jag har också fått lite samtal;)

Resten av tha family

Fotograf: Jag. Bilderna är duken på bordet. Fick en liten crazy idée, hehe. Tycker att dom blev lite coola :)
'
Update:
Nu har resten av tha family kommit hem och det blev fullt hus med en gång. Men men, fick lite ensam stund iallafall. Nu ska jag gå och plögga.. Pözz.

19 september - tårta!

Tjaa! :)
Idag har jag inte gjort så mycket, gick upp vid halv 11. sen runt halv 12 kom Farmor hit. Hon kom hit för att fira min födelsedag en dag tidigt, för det skulle bli så sent om vi skulle ha gjort det imorgon. Så jag har spelat lite kort, 500, det spelar jag alltid med farmor ;). Sen så har jag ätit tårta och drukit lite kaffe med familjen, bara lite traditionellt och mysigt sådär. Sen så fick jag min present av farmor, ni kan få se sen:).
'
Nu är alla och tittar på match, förutom jag dårå. Jag ska snart plugga lite matte och NO, kul.. Men men jag gör det nu när jag har tid istället för sen när jag inte har tid.
Men tänkte visa lite bilder från när farmor var här:
Foto och redigering : Jag!:)

18 september - regnigt värre..

Fotograf: jag Redigering: Jag Modell: Jenny.
'
Hey! How you doin ? ;) Hehe, älskar 'vänner'.. ;p
Idag har det då varit fullrulle. Jag började dagen med ridning. Medan resten av laget spelade match. I den matchen blev det 1-1, mot Skå. Sedan vid halv 2 bar det av till en annan match som jag kunde vara med och spela (! :) ) , där kämpde vi på bra och även där blev det 1-1. Vi spelade på duktigt och det hade lika gärna kunnat blivit mer än bara 1 mål. Men matchen slutade alltså 1-1 mot sollentuna unaited (felstavat).
'
Efter den har jag bara chillat. Typ sovit. VÄRMT mig. Det regnade hela matchen var dungsur efter den, och min tjock tröja hade jag värmt upp i så den var lika blöt den eftersom det regnade då med.
Men nu, snart, ska jag till Emma med Emma och flickan ovan, Jenny ;). Ser fram emot det, ska bli mys och kul.
Aja, kanske hör av min mer innan jag sticker, pööss! ♥

17 september - spelat i spöregn, härligt! :)

Tjaaa!
Hur är det? Själv är man frusen! Var ute och spela fotboll i Spöregnet ;p. Det var faktiskt mycket kul. Det var jag och 8 andra tjejer tror jag.
Jag blev dyngsur! Och när man kom hem var det bara att byta om för Clara har en liten tjejmiddag här hemma (hon har fyllt år) , då vill man ju inte vara naken precis.. ;)
Jag får heller inte äta försen dom är klara, och jag skit hungrig. Kanske kan sno åt mig lite chips, hehe ;)
foto taget och redigerat av mig! :)

16 september - blixt...

Foto: Jag Redigering: jag. En av dom få bilderna som är tagen med blixt. men den blev ganska cool.
'
Tjabba!
snabbt inlägg idag igen.. Hehe. Men har så mycket för min på dagarna. Har knappt tid. Men men.
Imorgon är det FREEEDAG! Nice. Men längtar till måndag. Fyller år då! ;). Men helgen kommer bli nice hoppas jag.
Jaja, måste sluta börjar 8 imorgon.... :P

15 september - suttit här länge

Foto: jag redigering: jag Modell: Humla! :D
'
Tjatja. Sent igen,hehe.
Men men. Har suttit inte vid datan några timma nu, men det har blivit att jag har haft annat för mig så att jag glömt ;p.
'
Aja, nu ska jag lägga mig och plugga, puss hej! ♥

14 sepember - förlåt men orkar ej.

Bild tagen och redigerad av emma (emmasfoto.com)
'
Hej! Är sjukt j*vla trött. Helt sjukt. Men det går en bra film på 5:an så.. he-he-he ;).
Idag har det varit värsta fotbollsdagen? Först skolDM sen träning. Haha, men det är kul!. På skolDM stod jag i mål första matchen, gick väl helt okej, men vi förlorade dock med 2-0. Andra matchen gick mycket bättre! Då fick vi upp snacket och passarna, nice!.
träningen var också jäkligt nice idag, men jobbig, men det är brabra!!
'
Aja god natt! ♥

'Tungan rätt i mun'

foto: Jag Redigering: Jag Modell: Emma
Gillar bilden, den är lite rolig sådär.
-->Nu om 20 minuter börjar 'mamma mia' Jag tänkte se början sen gå och lägga mig. 'Mamma mia' går på kanal 3 ikväll. mamma älskar (!) verkligen den filmen, jag gillar den med, så tänkte göra lite glass och sätta mig och titta på den med mamma och lillasyster, mys :)
Hoppas er kväll blir lyckad, God natt nu läsare! Sov gott. ♥

12 september - the good one end the bad one

Fotograf: Jag Redigering: jag Modell: Emma.
'
Hej!
Idag har jag inget att berätta om. Har gjort ingenting idag. Förutom spelat match typ. Nu är jag trött, hungrig och har huvudvärk. Yes, Bra där Emma! Åh. Hatar huvudvärk. Aja, ska skala potatis nu, SUCK!.

So long!

Heje! Jag här igen. Hoppas ni gillar den nya outfiten på bloggen!
Nu snart ska jag ner till spånga, där ska jag och Emma möta jenny. Sen ska vi hem till henne. Det är kvällens planer. Det kommer bli jag, Emma, Emma och Jenny, och det blir tjej kväll! Det ska bli fett mysigt. Så nu måste jag fixa iårdning mig. Så till er kära läsare säger jag: God natt! <3


Fotograf: Jag Redigering: Jag Modell : Emma.
Tycker bilden blev bra innan jag redigerat den. Men jag över redigerade den lite, det blev coolt tycker jag så.. ;)

Nytt-Nöjd!

Gud vad nöjd jag blev! allt tack vare E M M A ! :D:D
Jag har ändrat profilbild och text, headern och menyn! Jag är nöjd. det blev som tänkt. Tack så mycket emma! :D

11 september - not good

foto: Jag Redgering: Jag Modell: Emma. Bilderna från igår blev inte så bra. Nästan alla blev i oskärpa och det blev inge bra. Jag blev också fotat det finn säkert bilder på mig som är bra där. Alla är säkert bra tagna men jag är så själv kritisk..
'
Hej på er alla!
hoppas eran lördag varit bra hittills. Min har varit okej. Jag red som vanligt imorse, fick en häst som heter ' night rider' men han kallas nisse. han var fin, och det gick helt okej. Det gick bättre än vad det gått på ett tag nu..
'
Ni kanske lagt märke till att min blogg är helt vit? Det är bara tillfälligt. Men orken tog slut igår, men jag hoppas verkligen att orken kommer snart igen! ;p
'
Aja, nu sitter jag ensam hemma och tråkar. Det är skönt att vara ensam hemma samtidigt som jag vill ut och göra något kul. Men men, ikväll ska jag iallafall till Jenny! Ska bli mysigt och kul som vanligt:)
Måsta damsuga nu.... Hörs senare ♥

Det är inte varje gång..

Bild tagen och redigerad av mig :)
Just nu, i denna sekund. Håller jag och Emma (emman på bilden ;)) på med nu header, design, allt! Jag ska göra om allt i bloggen, och det gör vi nu :). Jag har hela idéen klar i huvet. Så jag vet vad sim kommer ske, jag tror att allt kommer gå bra utan krångel denna gång! :).
Ni kommer såklart få se allt sen, när allt är klart och perfa :)

10 september - snart så..

Fotograf: Jag Redigering: Jag.
'
hej! :D
Hur är det med alla? Men mig är det bra, fortfarande förkyld dock.. men det går över ! Nu ska jag fixa lite fredagsmys, men är snart tillbaka. Puss hej! ♥

8 september - tillbaka och frisk!

fotgraf och redigering: Jag.
'
Hejhej! Tillbaka och frisk igen! :)
Nu har jag bråttom. Hehe ni undrar säker varför eftersom klockan är halv 9, men jag ska iväg och titta på min match, så bye! :)

6 september - SJUK

Hej!
Idag är det jag som är sjukling. Förkyld som f*n. Vi får hoppas att det går över tills onsdag, ska spela match!! :O :).
Aja,  nu ska jag titta klart på 90210, sen sova om jag kan.. Detta blir ett snabbt inlägg för jag orkar ej, men jag hoppas att ni förstår!
Hoppas ni mår bra! om inte, krya på er!<3

bild tagen från google.

En bra dag!


Foto och redigering: Jag! :). Jag måste säga att jag blev nöjd med bilderna som togs idag.
'
Trots min förkyldning, så har det varit en lyckad dag!. Vi alla kämpade hårt på matchen! Jag tycker att den gick bra och jag ser inte matchen som en förlust. Vi gav verkligen det andra laget en match. Vi gav inte upp.
Sedan så fotade jag med Emmorna, och den blev ju också lyckad (förutom den delen att jag och Emma (emmasfoto) dampade loss lite på varandra ;D) . Så denna dag blev lyckad. Och jag känner på mig att jag kommer komma ihåg den :)
'
Men nu ska jag sova mig frisk, God natt, och sov gott! ♥

5 september - sjuk..?


Fotograf: Jag Redigering: Jag. Svartvit eller färg? ;)
'
Hej! :)
Nu sitter jag här sjuk framför datorn. Jag är en av dom som är förkylda nu. Eller jag är förkyld efter alla andra, jag brukar ju vara lite efter.. xd. Mitt huvud håller på att koka över, medan jag fryser om händerna, har halsduk på mig. Jag har feber.
Men jag har inte tappat aptiten iallafall. Jag är Skit hungrig, hehe.
'
Vad har jag gjort idag då?
Spelat match. Jag tänkte ta det lungt eftersom jag är förkyld, men vi blev bara 11 pers, för alla andra var sjuka?.. Aja, vi kämpade på riktigt bra tycker jag!
Men vi okrade inte riktigt hela andra halv lek, så sista 15 minutrarna blev det dock 2-0.
'
Bra spelt alla idag! Nu ska jag (äntligen) äta! :)

4 september - kista

Juppjupp, varit i kista med knäppisarna nedan :D

hehe, så går det när man tar bilder och sparar dem på datan ;)
Denna finfina ring köpte jag,:
Det är 4 peace tecken på, från JC :)
'
Okej, min dag då. Jag började som vanligt dagen med ridning. Sen låg jag och cillade till halv 2 kanske, för sen började jag göra mig iårdning införkista, Emma ville shoppa;). Och det gjorde hon, sen mötte vi upp Emma och hennes mamma för att sen se ' SALT'. Den var bra, men inte alls som man tror att det ska vara efter att man sett trailern, det är mycket action, men det kanske ni fattade ;p.
'
Aja, nu ska jag smörja in facet sen kolla sportnik, har match imorgon. Hoppas jag mår bättre då, har blivit förkyld.. Över en natt... Aja, krya på mig ^^ Pöss! <3

3 september - have ya miss me yoo? :)

Fotograf: Jag Redigering: Jag!
jaja, jag vet! jag har lagt ut rätt mycket tillgjord redigering (eller vad man ska kalla det) på sista tiden, men det är kul att hålla på på photo shop. Och vissa bilder blir faktiskt ganska coola! :)
'
Tjabba!
Have ya miss me yoo? :)
men hade inte en ledig tid igår, förutom på morgonen men då ville jag ta vara på den lediga tid jag hade genom att äta en långsam frukost, hehe.
Men det var såhär: Jag började sent, slutade sent, hade en tidig knatte-träning och en match då det var samling lite efter knatte- skolan, så var tvungen att åka precis efter knatte-skolan. Har ni häng med? Kanske inte, men pallar ej förklara! ;)
'
Aja, ikväll blir det film kväll med jenny, emma och emma! Så måste rusa! PÖSS ♥

Outfit of the day:

Lite konstiga bilder, men det blev konstigt. Och jag vet aldrig hur jag ska se ut på bilderna så jag bara gör något. , hehe hoppas ni uppskattar ;)
Jeans- week-day
Vitt linne- JC
skjorta - ginatrocit
snycken - jag har fått typ alla, hihi.

1 SEPTEMBER - innan skolan

God morgon!
Skola idag som vanligt då. Efter det är det knatte-skola. Ja en helt vanlig onsdag antar jag.
Jag är så jävla trött, det är helt sjukt, jag kunde verkligen inte sova! Det var varm, jag var täppt i näsan, katten låg i vägen och jag vet inte vad! Men runt 12 (?) somnade jag. Men men, jag måste klä på mig och fixa mig nu, annars får jag bråttom och det vill jag ej ha. Pöss hej! <3
Typ soluppgång nu ? xd Tror inte jag visat bilden förr.
Fotograf: Jag Redigering: Jag